Premi Poesia en Acció "Poemes per a un món millor"

Les contínues catàstrofes naturals i les causades pel terrorisme o la guerra fan necessària una reflexió en l’àmbit de l’escola que estigui acompanyada d’una acció a benefici dels més desfavorits.

Per aconseguir una societat més tolerant, més solidària i més respectuosa amb els altres hem d’aprofitar el gran potencial dels/les nostres estudiants.

Cada any per la Diada de Sant Jordi, dia també del llibre i, per tant, de la cultura, convidem a tots els membres de la comunitat educativa a participar en els seus respectius concursos literaris, però amb una iniciativa innovadora i solidària: escrivint poemes i eslògans per a un món millor.
Amb aquesta finalitat, des de l’any 2000 l'associació POESIA EN ACCIÓ convoca un concurs poètic que té com a objectiu sensibilitzar l'alumnat, mitjançant la creació literària, sobre els valors necessaris per aconseguir un món millor i enfortir áctituds com la solidaritat entre els pobles, l'ecologia i el respecte al fet diferencial entre persones i pobles.

Hi ha dues modalitats:

Poemes que desenvolupen els temes dels valors ètics.
Eslògans per a un món millor. En aquesta modalitat es valora també el dibuix o collage il·lustratiu del valor que transmet l'eslògan.


Entre tots els poemes enviats un jurat format per poetes i mestres tria els millors. El premi consisteix en la publicació d’una antologia que conté els poemes premiats i d’altres que han estat cedits amb una finalitat solidària per poetes professionals.
Enguany hi han participat 62 centres de CEIPS i IES de tot Catalunya i Balears i prop de 1.000 alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escribe aquí tu comentario al respecto: