PROPOSTA PEL PROPER DENIP (ALIMENTS I MISSATGES PER LA PAU)

ALIMENTS I MISSATGES PER LA PAU
(PROPOSTA PEL DENIP A CÀRREC D'UNESCO DEL MASNOU I DE POESIA EN ACCIÓ)
De cara al DENIP d'anys posteriors al 2012, demana informació a l'assicioació i t'aportarem més idees interesants.

Proposta DENIP 2012 per als centres educatius del Masnou: Cadena d’aliments i missatges per la pau

Data: Dilluns 30 de gener del 2012, de 10 a 12 hores (Podria repetir-se aquest any)
Tema: Aliments i missatges per la pau

1- Els alumnes de tots els centres participants porten un aliment i un missatge (per duplicat) en un tros de paper blanc, mida 1/8 d’un foli, escrit en sentit horitzontal. Aquesta etiqueta la fan doble: l’una per enganxar-la damunt l’aliment que dóna i l’altra servirà per a un missatge comú final (p. ex.: una senyera de la pau) i que de moment guardarà el mestre o professor tutor. Cada etiqueta porta el nom de l’alumne, el grau i el nom de l’escola.

2- Els aliments que porten els alumnes no poden ser envasats en recipients de vidre. Preferentment haurien de ser llet, llegums, peix en llauna, arròs, sucre, tomàquet de llauna, oli ...

3- Per a la senyera de la pau, proposem que cada tutor o mestre triï vuit missatges per nivell educatiu, de la mida d’un foli, que seran lliurats al punt de trobada per ser llegits i enganxats a la senyera.

4- El nombre de participants de cada escola que facin la cadena el decideix el centre, però entenem que no hauria de sobrepassar els 200 alumnes per escola per qüestions de logística. Es podrà ampliar aquesta xifra depenent de quants centres hi participen.

5- El lloc de trobada general on es dipositin els aliments i els missatges és una de les places més important del poble.

6- El Banc dels Aliments ens dóna els recipients per recollir els aliments.

7- La proposta és que els aliments siguin lliurats a Càritas del Masnou per ser distribuïts a les persones necessitades del municipi.

8- En cas de pluja, es buscarà una solució alternativa. Finalment, es recomana que, en les sessions de tutoria, es reflexioni amb els alumnes sobre la importància de la justícia social per aconseguir la pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escribe aquí tu comentario al respecto: