L'ONG beneficiada del 2008: NEARY KHMER, CAMBODJA





Aquest any, el benefici de la venda de l’edició del IX Premi “Poemes per a un món millor” i la VIII Marató de Poesia en Acció el próxim 21 de juny serà l’ONG Neary Khmer a Cambodja, que utilitzarà els diners recaptats per construir pous d’aigua potable a la regió de Siem Reap. Sensibilitzats per la situació actual a Catalunya a causa de la manca d’aigua, Poesia en Acció vol ajudar als qui pateixen, sense recursos, la manca d’aigua i la paguen la majoria de vegades amb les seves vides.

La manca d’aigua neta és un dels problemes més greus per la població de la regió Siem Reap, una de les més visitades pels seus famosos temples d’ Angkor Wat i també una de les més pobres de Cambodja. Les famílies que hi viuen gairebé no tenen accés a l’aigua potable. Durant les èpoques de sequera l’aigua prové, sobretot, d’ esculleres fangoses, estanys o basses brutes i està altament contaminada. Com que no hi ha recursos per comprar filtres d’ aigua o ni tan sols llenya per fer-la bullir, una gran part de la població pateix malalties provocades per ingerir aigua no potable. Una de les principals és la diarrea, que causa la majoria de morts de nens de menys de cinc anys a Cambodja.

L’ONG cambodjana Neary Khmer (traduït, Dones de Khmer) es volca a Siem Reap per millorar la situació de les famílies pobres i indefenses d’aquesta regió de Cambodja, proveint-la de recursos per facilitar l’autoajuda. Els pous que es podran construir amb els fons recaptats per Poesia en Acció serviran per salvar la vida d’un gran nombre de nens d’aquesta regió.

ONG NEARY KHMER
Contacto: Lucia Miele
luciamiele@hotmail.com
645 77 33 93

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escribe aquí tu comentario al respecto: